top of page

Forbered årets skisesong – tips fra gutta på verkstedet

Da nærmer det seg ny vintersesong i våre anlegg.

Her er en liten sjekkliste over hva du bør tenke på før første turen.


1. Hvordan ser kantene ut på ski-/snowboardet?

Er de rustne, sløve? Da må de slipes.


2. Hvordan ser sålen ut?

Er den knusktørr vil du oppleve dårlig glid og dårligere svingegenskaper. Er den noen skader i sålen bør de utbedres. Man bør også planslipe skiene jevnlig.


3. Er bindingene riktig innstilt?

Bevegelige deler i bindingen bør få seg en liten dusj med smøreolje eller spray. F.eks WD-40. Det er også viktig DIN basert på skostørrelse, vekt, høyde, ferdighetsnivå og alder. Det finnes guider for dette på nettet, men det kan være en fordel å få dette sjekket hos en fagmann. Feil innstillinger kan føre til skader. Dette er spesielt viktig om man kjøper brukt utstyr.


Du bør også sjekke at tå og hælen av sålen ikke er veldig slitt da dette kan føre til feilutløsning av bindingene, eller at den ikke løser ut i det hele tatt ved fall.

Vi anbefaler og ikke låne andres utstyr om man ikke vet hvordan bindingene justeres riktig.


Det er også lurt å jevnlig sjekke hjelm til barn. Det er viktig at den sitter korrekt.


De fleste av punktene ovenfor kan man utføre selv. Men vi anbefaler å gjøre dette en gang før hver sesong. Smøring og sliping bør gjøres jevnlig. Da vi du oppleve mye større ski-/snowboardglede. Et tips for å holde kantene frie for rust er å tørke skiene med en fille e.l. etter hver gangs bruk. Husk å få bort all snø fra toppen av skiene / støvlene først. Ta gjerne en ekstra runde over stålkantene med tørkepapir.


Har du ikke kunnskap eller mulighet til å gjøre dette overnevnte punkter selv kan vårt Skiverksted i Wyller hjelpe deg med. Også større reparasjoner som å bytte såle eller stålkantene.


Ønsker du å starte sesongen med nytt utstyr hvert år kan du som Skimore-medlem leie alpinpakker til en svært fordelaktig pris. Dette utstyret tar du med hjem og bruker som de eget. Svært gunstig for barn i vokseperioden.

Les mer om Skimore+
Comments


bottom of page